171 torbacı cezaevinde

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 189 şüpheli gözaltına alındı.

Asayiş Yayın: 02 Ekim 2025 - Perşembe - Güncelleme: 02.10.2025 11:04:00
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
Takip EtGoogle News

Operasyonlarda öncelikli hedef, sokak aralarında uyuşturucu satan ve kamuoyunda “torbacı” olarak bilinen sokak satıcıları oldu. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda şüpheliler teknik ve fiziki takip ile izlendi, suç faaliyetleri delillendirildi. Toplanan bilgilerin ardından İstanbul, Diyarbakır, Kocaeli, Ağrı, Kırıkkale, Samsun, Siirt ve Tekirdağ’da eş zamanlı baskınlar gerçekleştirildi. Gözaltına alınanlardan 171’i tutuklanırken, 18 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bizim bütün mücadelemiz, bir insanlık suçu olan uyuşturucudan başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı korumaktır. Bu mücadeleyi sadece ülkemiz için değil, tüm insanlık için kararlılıkla sürdürüyoruz.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.