İmamoğlu’na şok: İBB İştirakler Başkanı etkin pişmanlık istedi
Yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili dosyada yeni gelişmeler yaşandı.

İBB İştirakler Başkanı Ertan Yıldız, savcılığa verdiği dilekçede “etkin pişmanlıktan” faydalanmak istediğini beyan etti ve önemli iddialarda bulundu. Yıldız, İmamoğlu ile tanışıklığının 2013 yılında başladığını, Beylikdüzü merkezli bir şirketler grubunda yönetici olduğu dönemde yollarının kesiştiğini belirtti. 2014’te İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olması sonrası, İstanbulspor Beylikdüzü basketbol takımında gönüllü olarak yöneticilik yaptığını söyledi. 2019’da İmamoğlu'nun İBB Başkanı seçilmesinin ardından resmi danışman olarak göreve başlayan Yıldız, daha sonra iştirak şirketlerinden sorumlu danışman yapıldığını ifade etti. İştirak şirketlerinin yeniden yapılandırılmasında rol aldığını belirten Yıldız, “Zararda olan firmaları kara geçirdik, vergi ve sigorta borçlarını yapılandırdık” dedi.
Ancak bir süre sonra, Fatih Keleş aracılığıyla bazı firmalara ihale verilmesi yönünde telkinler aldığını söyleyen Yıldız, “Yetkim olmadığını defalarca söyledim. Talepleri karşılamadığım için farklı bir yapı oluşturulmaya başlandı” ifadelerini kullandı. Bu yapı kapsamında, büyük ihalelerin Fen İşleri ve Yol Bakım Daireleri üzerinden, genellikle Beylikdüzü kökenli firmalara yönlendirildiğini iddia etti. Yıldız ayrıca, Makyol firması sahibi Adnan Çebi ile bir görüşmeye yönlendirildiğini, burada Fatih Keleş’in büyük projelere karşı “bazı taleplerimiz olacak” dediğini aktardı. Bu tür işlere dahil olmak istemediğini belirten Yıldız, görüşmelerden çekildiğini ifade etti.
En dikkat çekici iddialar ise Cebeci hafriyat alanıyla ilgili oldu. Yıldız, İBB iştiraki İSTAÇ’ın devre dışı bırakılarak döküm izinlerinin Murat Gülibrahimoğlu’na ait Kuzey İstanbul adlı firmaya verildiğini, milyonlarca dolarlık kamu kaynağının özel şahıslara aktarıldığını ileri sürdü. İki türlü fiş kesildiğini ve paranın bir kısmının naylon faturalarla yurt dışına çıkarıldığını belirtti.
Yıldız, Cebeci'deki bu yapılanmanın başında Fatih Keleş ile birlikte İbrahim Bülbüllü ve Murat Gülibrahimoğlu’nun yer aldığını, Ekrem İmamoğlu’nun ise bu yapıdan haberdar olduğunu ve “gayriresmi ortak” konumunda olduğunu iddia etti.