Maltepe'de denetimler hız kesmedi
.

Maltepe Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü, Haziran ayı boyunca ilçe genelinde gerçekleştirdiği asayiş ve güvenlik denetimlerinin bilançosunu kamuoyuyla paylaştı. Açıklanan verilere göre, ilçe genelinde suç ve suçlularla mücadele kapsamında yürütülen denetimlerde yüz binlerce kişi ve araç kontrol edilirken, aranan çok sayıda şahıs yakalandı. Bir ay süren denetimlerde toplam 314 bin 768 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması gerçekleştirildi. Ekipler ayrıca 38 bin 892 aracı denetleyerek trafik ve asayiş uygulamalarını aralıksız sürdürdü. Yapılan çalışmalar kapsamında çeşitli suçlardan aranan 472 kişi yakalanırken, 60 şüpheli gözaltına alındı. Denetimlerde ayrıca 702 yoklama kaçağı tespit edilerek haklarında gerekli işlemler başlatıldı.
Operasyon ve uygulamalarda 17 ruhsatsız silah ele geçirilirken, farklı tür ve miktarlarda uyuşturucu maddelere de el konuldu. Emniyet ekipleri tarafından toplam 6 kilogram 450 gram 920 gram (6.450,92 gram) narkotik madde ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla ilçe genelinde asayiş, trafik ve narkotik denetimlerinin aralıksız devam edeceğini belirtti. Açıklamada, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.






