AFAD 1250 sözleşmeli personel alacak
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere toplam 1250 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu.
Resmî Gazete’de yayımlanan ilana göre, giriş (uygulama ve sözlü) sınavı ile 77 sözleşmeli arama ve kurtarma teknikeri ile 1173 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alınacak. Başvuru yapacak adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum bulunmaması, belirli suçlardan mahkûmiyetinin olmaması ve en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları gerekiyor.
Son başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşını doldurmamış olan adaylar başvuruda bulunabilecek. Ayrıca erkek adayların askerlikle ilişiği bulunmaması, kadınlarda en az 1,60 metre, erkeklerde en az 1,65 metre boyunda olması ve boy-kilo oranının 10 kilogramdan fazla fark göstermemesi şartı aranıyor.
Adaylardan, arama ve kurtarma teknikeri kadrosu için 2024 KPSSP93 puan türünden, teknisyen kadrosu için ise KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları istenecek. Alımlara ilişkin detaylı bilgilere Resmî Gazete’nin “Çeşitli İlanlar” bölümünden ve AFAD’ın resmî internet sitesinde yayımlanan duyurudan ulaşılabilecek. AFAD, alım sürecinin tamamlanmasının ardından taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere toplam 1250 yeni personeli kadrosuna dahil edecek.




