Cinayeti WhatsApp Mesajı aydınlattı

Maltepe'de kayıp olarak aranan İran kadının cansız bedeni Kırşehir'de bulundu. Cinayet, polisin, kadının telefonundan apartman grubuna atılan "Tatildeyim" mesajını şüpheli bulmasıyla aydınlatıldı.

Asayiş Yayın: 16 Mayıs 2026 - Cumartesi - Güncelleme: 16.05.2026 20:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

Maltepe’de ikamet eden İran uyruklu Farkhondeh Ghaem Maghami’den 11 Nisan'dan itibaren haber alamayan yakınları, 12 Mayıs tarihinde emniyete kayıp ihbarında bulundu. İhbar üzerine harekete geçen asayiş ekipleri, kadının dairesinde yaptıkları incelemelerde ilk etapta şüpheli bir duruma rastlamadı.

"TATİLDEYİM" YAZISI ELE VERDİ

Soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, Maghami'nin apartman sakinleriyle iletişim kurduğu WhatsApp grubunu incelemeye aldı. Talihsiz kadının normal şartlarda grupta sürekli sesli mesaj kullandığını, ancak 18 Nisan'da ilk kez yazılı olarak "Tatildeyim" şeklinde bir mesaj gönderildiğini fark etti. Bu durumun hayatın olağan akışına aykırı olduğunu değerlendiren ekipler, teknik ve fiziki takip başlattı.

YEMEK SONRASI KORKUNÇ SON

Yapılan geriye dönük incelemelerde, Maghami'nin son olarak Erkan B. (49) ile görüştüğü belirlendi. Ekipler, Esenyurt'ta yaşayan Erkan B.'nin 14 Nisan günü kadını evinden alarak Büyükçekmece’de bir restoranda birlikte yemek yediklerini tespit etti. Şüphelerin odağındaki Erkan B., polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki ilk sorgusunda suçlamaları reddeden şüpheli, çapraz sorguda cinayeti itiraf etmek zorunda kaldı. Erkan B., aralarında çıkan tartışma sonucunda Maghami'yi boğarak öldürdüğünü ve cansız bedenini Kırşehir'in Mucur ilçesindeki boş bir araziye bıraktığını söyledi.

Zanlının itirafı üzerine belirtilen bölgede yapılan aramalarda İranlı kadının cansız bedenine ulaşıldı. Soruşturma kapsamında cinayetle bağlantısı olduğu düşünülen Erkan B. ile birlikte 3 kişi yakalandı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.