DİKKAT YARIN BU YOLLAR KAPALI

İstanbul Yarı Maratonu kapsamında megakentin en yoğun güzergâhları sabahın erken saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatılacak.

İstanbul Yayın: 18 Nisan 2026 - Cumartesi - Güncelleme: 18.04.2026 16:07:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

19 Nisan Pazar günü gerçekleştirilecek organizasyon nedeniyle saat 04.30’dan itibaren birçok ana arterde araç geçişine izin verilmeyecek. Yetkililer, sürücülerin mağduriyet yaşamaması için özel araç yerine toplu taşıma kullanımını önerirken, alternatif güzergâhların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yarış güzergâhı boyunca özellikle sahil hattının ana damarı olan Kennedy Caddesi tamamen trafiğe kapatılacak. Bununla birlikte Galata Köprüsü ve Atatürk Köprüsü başta olmak üzere Kemeraltı, Tersane, Ragıp Gümüşpala, Abdülezelpaşa ve Ayvansaray caddeleri de araç ulaşımına kapalı olacak. Sirkeci, Eminönü, Cibali, Balat ve Kumkapı çevresindeki bağlantı yollarında da ciddi kısıtlamalar uygulanacak. Bu nedenle Tarihi Yarımada istikametine gitmek isteyenlerin raylı sistemleri tercih etmesi istendi.

Maraton sadece karayolu trafiğini değil, raylı sistemleri de etkileyecek. Metro İstanbul tarafından yapılan duyuruya göre, T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı’nda pazar günü sefer düzeni değiştirilecek. Sabah 07.00 ile 13.30 saatleri arasında Kabataş yönüne sefer yapılmayacak, tramvaylar yalnızca Sirkeci ile Bağcılar arasında çalışacak.

Sabah 08.00’de 10 kilometrelik koşuyla başlayacak organizasyon, 09.15’te yarı maratonun start almasıyla devam edecek ve 11.00’de yapılacak ödül töreniyle sona erecek. Yarışa katılan sporcular ve görevliler ise belirli saatler arasında toplu taşımadan ücretsiz yararlanabilecek.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.