İstanbul'da 4 okul depreme dayanıksız çıktı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’da yaşanan depremin ardından okullardaki hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Depremden hemen sonra Bakan Yardımcıları ve Genel Müdürlerin İstanbul genelinde görevlendirildiğini belirten Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ilgili kamu kurumlarının denetiminde okulların gözden geçirildiğini ifade etti. Bakan Tekin, yapılan detaylı araştırmalar sonucunda İstanbul'da toplam dört okulun deprem güvenliği açısından riskli bulunduğunu duyurdu. Bu okullardan üçü tarihi bina, biri ise FETÖ’den devralınan eğitim kurumu olarak sınıflandırıldı. Riskli okullar boşaltılırken, diğer okullarda herhangi bir yapısal soruna rastlanmadı.
DEPREM SONRASI DESTEK ÇALIŞMALARI
Depremin hemen ardından yaklaşık 100 bin kişinin okullarda misafir edildiğini belirten Tekin, afet sürecinde rehberlik ve psikolojik destek çalışmalarının yürütüldüğünü söyledi. Bakan Tekin, afet bilincini artırmak amacıyla İstanbul’daki okullarda afet ve acil durum farkındalık eğitimi verildiğini de ifade ederek, önümüzdeki süreçte eğitim kurumlarının afetlere karşı daha güçlü hale getirilmesi için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.