Maltepe’de okul güvenliği masaya yatırıldı
Yeni eğitim yılı öncesi okul güvenliği için Maltepe Kaymakamı Bahri Tiryaki Başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

2025–2026 eğitim öğretim yılının huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi amacıyla düzenlenen Okul Güvenliği Toplantısı, Kaymakam Bahri Tiryaki başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, çocukların güvenliğini önceleyen tedbirler ve kurumlar arası koordinasyon planları ele alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Emniyet ve Jandarma birimleri ile okul yöneticilerinin katılım sağladığı toplantıda; okul çevrelerinde alınacak güvenlik önlemleri, servis araçlarının denetimi, trafik düzenlemeleri ve okul-aile iş birliği mekanizmaları değerlendirildi.
ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLİĞİ ÖNCELİĞİMİZDİR
Toplantının açılışında konuşan Kaymakam Bahri Tiryaki, “Yeni eğitim yılına güvenli ve huzurlu bir başlangıç yapmak istiyoruz. Tüm kurumlarımızla koordineli biçimde çalışarak, çocuklarımızın eğitim ortamlarını daha güvenli hale getireceğiz” ifadelerini kullandı. Toplantıda, okul çevrelerinde riskli alanların tespiti, güvenlik kameralarının etkin kullanımı, kantin ve servis denetimlerinin artırılması gibi başlıklar öne çıktı. Ayrıca, velilere yönelik bilgilendirme kampanyaları ve e-devlet üzerinden okul güvenliğiyle ilgili bildirim sistemlerinin yaygınlaştırılması planlandı.




