VEKALETLE KURBAN BEDELLERİ BELLİ OLDU
Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 18 bin TL, yurt dışında ise 7 bin TL olarak belirlendiğini açıkladı.

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, ibadetlerini vekalet yoluyla yerine getirmek isteyen vatandaşların beklediği rakamlar netleşti. Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ile iş birliği içinde yürütülen 2026 yılı vekaletle kurban kesim organizasyonunun detaylarını kamuoyuyla paylaştı. Bu yılki organizasyon kapsamında maliyetleri ve bölgelere göre değişen fiyatları değerlendiren Başkan Arpaguş, bağış bedellerini şu sözlerle duyurdu: "2026 yılı için vekalet yoluyla kurban kesim bedelini; yurt içinde kestirmek isteyen vatandaşlarımız için 18 bin TL, yurt dışında mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimize ulaştırmak isteyenler için ise 7 bin TL olarak belirledik."
Vatandaşların bağış sürecinde herhangi bir zorluk yaşamaması için geniş bir ağ oluşturulduğunu belirten Arpaguş; il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri ve din görevlileri aracılığıyla başvuruların alınacağını kaydetti. Ayrıca tüm PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar üzerinden de kolayca ödeme yapılabilecek. Yurt dışındaki gurbetçileri de unutmayan Diyanet, Din Hizmetleri müşavirlikleri, ataşelikler ve cami dernekleri vasıtasıyla vekaletlerin güvenle teslim edilebileceğini bildirdi. İbadetlerini bu sistemle yerine getirmeyi planlayan vatandaşlar için takvim de netleşti. Bağış kabul sürecinin sınırlı olduğunu hatırlatan Başkan Arpaguş, 27 Mayıs Cuma günü saat 17.00 itibarıyla vekalet alımlarının sona ereceğini vurgulayarak, hayırseverleri son güne kalmamaları konusunda uyardı.





