EĞİTİM-BİR-SEN’DEN “EĞİTİMDE GÜVENLİK” ÇAĞRISI
Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şubeleri, son dönemde okullarda yaşanan silahlı saldırıların ardından yazılı bir açıklama yaparak eğitimde güvenliğin birinci öncelik olması gerektiğini vurguladı.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul Şubeleri adına yapılan açıklamada; üç günlük iş bırakma eylemi sonrasında eğitim-öğretime yeniden başlanacağı belirtilirken, Siverek ve Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırıların toplumda derin endişe oluşturduğu ifade edildi. Son olayların önceki şiddet vakalarından farklılık gösterdiğine dikkat çekilen metinde, dijital platformlar üzerinden örgütlenen yapılarla mücadele edilmesi gerektiği kaydedildi.
Sendika, okullarda güvenliğin artırılması için kapsamlı önlemler alınması çağrısında bulunarak, başta güvenlik ve temizlik personeli ihtiyacının karşılanması olmak üzere bir dizi talebi sıraladı. Disiplin mevzuatının yeniden düzenlenmesi, rehber öğretmen sayısının artırılması ve öğretmenlik mesleğinin itibarının güçlendirilmesi gerektiği vurgulandı.
Açıklamada ayrıca, öğrencilerin akademik yeterliliklerinin güçlendirilmesi, proje yoğunluğunun azaltılması ve milli-manevi değerlerin eğitim süreçlerinde daha fazla yer bulması gerektiği ifade edildi. Dijital platformlara yönelik düzenleme çağrısının da yer aldığı metinde, 15 yaş altı çocuklar için sosyal medya ve çevrim içi oyunlara sınırlama getirilmesi önerildi. Bu alanlar üzerinden çocukları yönlendiren yapıların engellenmesi gerektiği belirtildi.
Sendika, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde okul güvenliğine odaklanan özel bir birim kurulmasını talep ederken, çocukların işlediği suçlarda ailelerin sorumluluğunun da yeniden ele alınması gerektiğini ifade etti.





