FETÖ’YE OPERASYON 160 ŞÜPHELİ YAKALANDI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik son iki haftadır sürdürülen operasyonlarda 160 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 90’ının tutuklandığını açıkladı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, FETÖ terör örgütüne yönelik son iki haftadır devam eden operasyonlarda önemli sonuçlar elde edildiğini duyurdu. Yerlikaya, polis ekiplerince yürütülen çalışmalarda 160 şüphelinin yakalandığını bildirdi.
BYLOCK VE ANKESÖRLÜ HAT DETAYI
Yakalanan şüphelilerin; FETÖ’nün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu, Ankesörlü telefonlar aracılığıyla örgüt içi haberleşmeyi sürdürdüğü, Dışişleri Bakanlığı mahrem hizmetler yapılanması, güncel yapılanma, eğitim ve finans yapılanması ile askeri ve diğer mahrem yapılanmalar içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.
90 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
40’tan fazla ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında yakalanan şüphelilerden: 90’ı tutuklandı, 52’si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, Diğer şüphelilerle ilgili işlemlerin ise sürdüğü bildirildi. Bakan Yerlikaya açıklamasında, “Milli iradeye karşı kurulan tuzaklar bir bir bozuluyor. Devletimizin bütünlüğüne ve milletimizin huzuruna kastedenlerle mücadelemiz kararlılıkla devam ediyor” ifadelerini kullandı.







