MALTEPE 15 TEMMUZ’U ANACAK

Maltepe’de, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında düzenlenen anma programları 14 Temmuz’da başlayarak hafta boyunca devam edecek.

Maltepe Yayın: 13 Temmuz 2025 - Pazar - Güncelleme: 13.07.2025 14:34:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

 

İlçe genelinde çeşitli etkinliklerin yer aldığı programın ilk günü olan 14 Temmuz Pazartesi, gönüllü gençlerin katılımıyla Maltepe Gençlik Merkezi Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenecek bisiklet turuyla başlayacak. Maltepe Sahili’nden hareket edecek olan etkinlik, demokrasi ruhunu sembolize etmeyi amaçlıyor. Aynı gün saat 11.00'de ise Maltepe Müftülüğü koordinesinde Başıbüyük Mezarlığı’nda şehit mezarları ziyaret edilecek.

15 Temmuz Salı günü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hazırlanan “Zaferin Adı: Türkiye” temalı resim sergisi açılışı yapılacak. Sergi 18 Temmuz’a kadar Maltepe Kaymakamlığı Sergi Alanı’nda ziyaret edilebilecek. Aynı gün öğle saatlerinde Cumhuriyet Camii’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve mevlit programı düzenlenecek, ardından şehitler anısına namaz kılınacak. Kızılay Maltepe Şubesi de cami önünde ikramlıklar dağıtacak. Akşam saatlerinde ise vatandaşlar, İstanbul Valiliği tarafından Saraçhane Meydanı’nda düzenlenecek sahne etkinliğine davetli olacak. Gecenin sonunda ise tüm camilerde sela okunacak.

Etkinlikler 16 Temmuz Çarşamba günü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu Yakası’nda yer alan Hafıza Müzesi ziyaretiyle devam edecek. Hafta boyunca çeşitli noktalar ve kurumlar aracılığıyla 15 Temmuz şehit yakınları ve gazileri de ziyaret edilecek.

Öte yandan Maltepe İlçe Halk Kütüphanesi, 14-18 Temmuz tarihleri arasında “15 Temmuz 2016: Milletin Zaferi” temalı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.