UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE İSTİKBAL MESELESİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, narkotik birimlerinin 2025 değerlendirmesi ve 2026 hedeflerini açıkladı

Asayiş Yayın: 23 Ocak 2026 - Cuma - Güncelleme: 23.01.2026 18:31:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Takip EtGoogle News

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile 81 ilin narkotik birimlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, 2025 yılı çalışmalarını değerlendirdi ve 2026 hedeflerini kamuoyuyla paylaştı. Yerlikaya, uyuşturucuyla mücadelenin yalnızca bir güvenlik konusu değil, toplumsal huzuru ve milletin geleceğini ilgilendiren çok boyutlu bir mücadele olduğunu vurguladı.

UYUŞTURUCU BİRÇOK SUÇUN KAYNAĞI

Uyuşturucunun tek başına bir suç olmanın ötesinde, pek çok suç türünü besleyen temel bir unsur olduğunu belirten Yerlikaya, bu tehdidin kamu düzenini bozduğunu, asayişi zayıflattığını ve toplumsal huzuru hedef aldığını ifade etti. Uyuşturucunun etkilerinin organize suçtan sokak şiddetine kadar geniş bir alanda hissedildiğine dikkat çekildi.

AİLE YAPISINI SESSİZCE ÇÖKERTİYOR

Yerlikaya, uyuşturucunun yalnızca bireyleri değil, aile yapısını da derinden etkilediğini belirterek, bu tehdidin evlerin kapısını sessizce araladığını, zamanla umutları ve aile içi bağları tükettiğini dile getirdi. Bu yönüyle uyuşturucunun toplumsal yıkımı büyüten bir unsur olduğuna işaret etti.

ZİNCİRİN HER HALKASINA OPERASYON

Uyuşturucuyla mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Yerlikaya, elebaşından yöneticisine, üreticisinden sokak satıcılarına kadar suç zincirinin her halkasının hedef alındığını söyledi. Büyük ölçekli operasyonlarla yalnızca uyuşturucu maddelerin ele geçirilmediğini, aynı zamanda tedarik ağlarının çökertildiğini ve suç gelirlerine de darbe vurulduğunu kaydetti. Uyuşturucuyla mücadelenin bir milletin geleceğini savunma meselesi olduğunu ifade eden Yerlikaya, bu mücadelenin ülkenin ve milletin sağlığı ve güvenliği kadar insanlık adına da yürütüldüğünü söyledi. Yerlikaya, uyuşturucunun bir “insanlık suçu” olduğunun altını çizdi. Yerlikaya, başta Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı olmak üzere sahada görev yapan tüm emniyet personeline teşekkür etti. Ayrıca ihbarları ve duyarlılığıyla mücadeleye destek veren vatandaşlara da şükranlarını sundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.