24 Mart 2026 - Salı
ABD NİN EN BÜYÜK KOZU İHANET
.
Yazar - Gölge Adam
Okuma Süresi: 4 dk.

Gölge Adam
-
Tv lerde askeri ve siyasi uzmanlar, emekli generaller İran a ABD nin körfezden nasıl saldırı yapacağını harita üzerinden konuşuyorlar.
İran ın Körfezde ki savunma için mükemmel olan ve saldırı içinde intihar olan denize dik dağlarının olduğu sahillerine denizden amfibi çıkarma yaparak hezimete uğramayı göze alan adamı askerde onbaşı bile yapmazlar.
ABD Körfezi işaret ederek düşmanın dikkatini dağıtıp İran a komşu Irak tan ve Afganistan dan müttefikleriyle sürpriz saldırılar yapabilir.
Afganistan ın İran da ki rejime karşı bir düşmanlığı var. Afganistanı ABD işgal ederken İran ABD ile ittifaklık kurarak ABD ye yardım ettiklerini İran ın eski cumhurbaşkanı Ahmedi Nejat itiraf etmişti. Şimdi ekonomisi çok zor durumda olan Afganistan da ki Taliban rejimi bunun intikamını almak için İran a karşı ABD ile ekonomik ve askeri yardım karşılığında çok kolay ittifak anlaşması yaparak Afganistan üzerinden İranın işgal edilmesine destek verebilir.
Irak ta zaten bir düzine ABD askeri üssü var. Irak ın ABD nin baskılarına hayır diyecek ne askeri ne de ekonomik gücü var ve savaşta herkes ve her ülke kendi can derdine düşer ve kendi çıkarına bakar.
ABD yıllar önce Saddam ı devirmek için Irak a saldırdığı zaman Iraklı generalleri satın almıştı, savaştan sonra ABD gazeteleri o generallerin California da lüks villalarda aileleriyle birlikte mutlu yaşadıklarını haber yapmıştı.
ABD Saddam döneminde Irak a karadan saldırdığı zaman Irak lı generaller silah bıraktı ve Irak ordusu ABD ile savaşmadı ve ABD ordusu bir haftada Bağdat a girip Irak ı ele geçirdi. Irak ülke olarak ordusu kendi ülkesine ihanet etmiş bir tarihe sahip.
ABD, İran ın içerden generallerini satın almadan asla kara harekatı yapmaz ve ABD nin hesapları tam tutarsa İran ı işgal edip Tahran ı ele geçirip Molla Rehimini yıkarlar.
İran Ordusuyla devrim muhafızları arasında da zaten büyük rekabet var.
ABD İran la savaşında beklenmedik ölçüde İran ın vurduğu körfez ülkelerinden de destek alacaktır.
İslam devleti Osmanlı nın İngiliz ve Fransızlara karşı verdiği birinci dünya savaşında , Ortadoğuda ki topraklarını kaybederken müslüman ülkelerin içerden gizli düşman olarak Osmanlıyı yıkmak için İngilizlerle ve Fransızlarla nasıl işbirliği yaptıklarını tarih kitapları yazıyor.
Ortadoğu yu harita üzerinden stratejik planlar yaparak ve konuşarak anlamak mümkün değildir.
Ortadoğu Coğrafyası, hainlerin mantar gibi bol yetiştiği, ihanetlerin hiç bitmediği ve her şeyin gerçekleşmesinin mümkün olduğu bir coğrafyadır.
.. Alıntıdır...
Yorumlar (0)
Tüm Yazıları